YOU CAME HERE FOR A REASON

OPETUKSET TRUE HEARTS NLP KOULUTUKSEN ENSIMMÄISILTÄ VIIKONLOPUILTA ?

OPETUKSET TRUE HEARTS NLP KOULUTUKSEN ENSIMMÄISILTÄ VIIKONLOPUILTA ?

 

Heippa rakkaat,

Tässä postauksessa käsittelen tuntemuksia True Heartsin NLP koulutuksesta ja sen herättämistä ajatuksista muutaman koulutusviikonlopun jälkeen.

Erityisen vahvasti mieleeni ovat jääneet ensimmäisten koulutusviikonloppujen osalta miellejärjestelmät ja niiden ymmärtäminen. Opin ymmärtämään itseäni, läheisiäni ja kollegoitani enemmän miellejärjestelmien kautta. Miksi tietyt ihmiset toimivat sillä tavoin kuin toimivat juuri tietyissä tilanteissa ?

Ymmärsin esimerkiksi sen miten loogis-järkevää miellejärjestelmää käyttävälle ihmiselle kinesteettisen ihmisen viesti ei välttämättä mene niin helposti perille. On tärkeää oppia ymmärtämään toisen ihmisen karttaa ja sitä tapaa millä tavoin toinen ihminen hahmottaa maailmaa. Kun ymmärtää toisen ihmisen “kielen” millä hän puhuu, voidaan väärinymmärryksiltä välttyä entistä helpommin.

 • Loogis-järkevä

= Asiat, faktat, auktoriteetit, numerot, käytännöllisyys ja tieteelliset tutkimukset/perustelut keskiössä. Valitsisi asunnon ja auton sen käytännöllisyyden perusteella.

 • Kinesteettinen

= Tärkeää se miltä asiat tuntuvat. Puhuu tunteista ja valitsee esim. vaatteensa mukavuuden perusteella.

 • Visuaalinen

= Visuaaliselle se miltä asiat näyttävät on tärkeää. Voi pukea epämiellyttävänkin vaatteen päälle, jos näky on kaunis. Talon visuaalinen ihminen valitsee pitkälti ulkonäön  perusteella. Näkee ja oppii asiat kuvien kautta sekä puhuu paljon käsillään. Hahmottaa tarinat ja prosessit kuvien ja visuaalisten ilmiöiden kautta helpommin.

 • Auditiivinen

=Tärkeää se miltä asiat kuulostavat. Opiskellessa tarvitsee esimerkiksi musiikkia tai täydellisen hiljaisuuden. Saattaa kiinnittää huomiota ääniin, joita muut eivät nimeksikään noteeraa.

Kaikissa ihmisissä on kaikki järjestelmät käytössä mutta usein joku näistä järjestelmistä on vahvimmilla. Itselläni esimerkiksi kinesteettinen ja visuaalinen järjestelmä toimii erittäin vahvasti. Asiat näyttävät ja tuntuu elämässäni erittäin vahvasti. Puhun paljon tunteista ja jos opettelen uutta asiaa minun on pakko kirjoittaa ja tehdä liikettä kädelläni, vaikka en ikinä enää palaisi muistiinpanoihin. Nimittäin liike auttaa minua keskittymään paremmin..

Tilanteessa, jossa joku selittää minulle esim. jotakin tilannetta, niin  mietin tilanteesta usein päässäni kuvan enkä tällöin pysty esimerkiksi katsomaan ihmistä silmiin vaan pikemminkin yläviistoon. Minun täytyy kuvitella visuaalisesti myös monet  prosessit koulussa ja työpaikalla ennen kuin pystyn täysin ymmärtämään niitä.

 

 

TOISEN VIIKONLOPUN HERÄTTÄMIÄ AJATUKSIA ?

 • Tunteiden hyväksyminen ja kohtaaminen tuovat aina lopulta hedelmää kannattavammin kuin tunteiden lakaiseminen maton alle.
 • “Elämä itkee myöhemmin kyllä ne kyyneleet, jotka silmät nyt kieltäytyvät itkemästä.” (Sarasvuo)
 • Opin editoimaan negatiivisia tunteita ja menneisyyden kokemuksia, jotka olivat jääneet kalvamaan mieltä.
 • On suuri lahja työskennellä ihmisten kanssa, jotka ovat kiinnostuneet samoista asioista. Inspiraatio on vertaansa vailla.
 • Opin miten ennakkokäsitykset toisista ihmisistä estävät meitä usein kohtaamasta aidosti toista ihmistä. Avoimuus on niin uskomattoman tärkeää: että ottaa henkilön ja hänen viestinsä vastaan ilman valmiita ajatuksia siitä mitä toinen ajattelee tai tahtoo.
 • Vaikka NLP ei ole terapiaa, niin oli silti erittäin terapeuttista käydä läpi omia kokemuksia harjoitusten kautta. Kohtasin esimerkiksi negatiivisia mielikuvia erittäin rohkeasti mielikuva-editoinnin tiimoilta. Olin aluksi skeptinen ja ajattelin, että en voi päästä noista tunnelukoista eroon mutta ihme kyllä en ole enää miettinyt niitä asioita, mitkä silloin märehtivät päässäni päivä tolkulla. Olen jättänyt asiat pois ajatuksistani eikä ne enää vaivaa minua. Tästä harjoituksesta on kulunut tähän blogin kirjoittamisen hetkeen nyt 3 viikkoa.
 • Oppimisen arvoinen asia ja oivallus oli myös se miten vahvasti kokemukset ja tapahtumat lapsuudessani ovatkaan vaikuttaneet edelleen aikuiselämään asti. Kiltin tytön syndrooma, täydellisyyden tavoittelu, epäonnistumisen ja kritiikin pelko ovat jarruttaneet elämääni monia vuosia alitajunnassani siltä, että olisin uskaltanut kuunnella omaa sisäistä ääntäni ja unelmiani muiden toiveiden täyttämisen sijaan. Aikaisemmin en  ole osannut ymmärtää mistä ne oikeastaan juontavat juurensa mutta NLP :n avulla alan päästä näiden uskomusten juurille ja olen siitä erittäin kiitollinen koko True Heartsin toimistolle ja NLP tiimille.

 

 

Olisin kiinnostunut tietäämään, että mitä miellejärjestelmää te lukijat käytätte eniten ?

Visuaalista, kinesteettistä , auditiivista vai loogis-järkevää ?

 

Mutta tällaisia oivalluksia tällä kertaa NLP:n parista. Seuraava koulutusviikonloppu minulla koittaa 14-15.4 ja odotankin innolla, että pääsen kertomaan teille uusia oivalluksia sen pohjalta.

Lisätietoa NLP:stä ja True Heartsin mahtavista koulutuksista saat:

www.truehearts.fi

Malminkaari 5, 00700 HELSINKI
+ 358 20 7289 630
info@truehearts.fi

Ihanaa viikkoa! <3

Rakkaudella,

Laura.

xxx

*Yhteistyössä TrueHearts Finland OyVastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *