YOU CAME HERE FOR A REASON

MILLAINEN AIKAJANA SIULLA ON?

MILLAINEN AIKAJANA SIULLA ON?

Heippa rakkaat ystävät,

 

Kevään True Heartsin *NLP- reissuista on kyselty , joten haluaisin täälläkin päivitellä teille taas uusia oivalluksia kurssilta. Monta ihanaa hetkeä upeiden ihmisten kanssa on jo takanapäin mutta  muutama mielenkiintoinen kurssitapaaminen tälle vuodelle on onneksi vielä luvassa. Viimeisin True Heartsin NLP-koulutus minulla oli siis toukokuussa ja käsittelimme siellä aikajanoja.

Aluksi mietin, että mitä ihmeen merkitystä aikajana käsitykselläni voisi olla yhtään minkään kanssa, mutta kouluttajamme Reetta Vanhanen toi tähän aikajana -käsitykseen minulle rutkasti uusia värejä ja ymmärrystä.

Kaikilla meillä on oma käsityksemme siitä, miten käsittelemme tätä nyky-hetkeä, mennyttä ja tulevaa. Meillä on mielikuvat eri tapahtumista, muistoista, hetkistä ja siitä miten nämä jäsentyvät ja erottuvat aikajanallamme.

Jos pohdit omaa aikajanaasi, voit kysyä itseltäsi esim. seuraavanlaisia kysymyksiä:

Missä suunnassa tulevaisuutesi on visuaalisesti katsottuna?

 • Mihin sijoittuu 3kk päässä oleva tapahtuma? Entä huominen ? Viikon päästä tapahtuva tapahtuma?
 • Onko kyseessä polku, jonka näet? Tie, nauha, puro, joki vai mikä ?
 • Minkä värinen se on ?
 • Kuuluuko ääntä ? Näkyykö jokin tapahtuma ?
 • Mitä tunteita tulevaisuus herättää? Miltä se kuulostaa?

Miltä näyttää nykyhetkesi?

 • Oletko kiinni nykyhetkessäsi vai onko se sinun ulkopuolella?
 • Miltä se näyttää, kuulostaa ja tuntuu?
 • Mitä mielikuvia siitä herää ? Painetta? Puristusta? Rentoutta ? Vapautta?
 • Minkä värinen /mallinen/muotoinen se on ?
 • Onko ääniä/valoja ?

Entä menneisyys?

 • Mihin sijoittuu viikko sitten tapahtunut tapahtuma? 3kk sitten tapahtunut tapahtuma?
 • Mikä muoto/väri sillä on ?
 • Onko kyseessä edelleen lanka, puro, jana, joki, tie nauha ?
 • Onko ääniä ? Hiljaisuutta?
 • Miltä se tuntuu , kuulostaa , näyttää?

 

 

Oli todella mielenkiintoista nähdä miten eri tavalla ihmiset hahmottivat heidän aikajanansa ja miten niitä editoimalla pystyi saamaan ihmiselle aivan erilaisen olotilan. Esimerkiksi ihmiselle, jonka aikajana näyttäisi hyvin mustalta tai puristavalta, voisi kokeilla vaihtaa väriä tai rakennetta hänen aikajanalleen keventämään käsitystä omasta aikajanastaan ja elämästään. Lisätä mieleisiä kuvia ja muuttaa mielikuvia toisenlaisiksi, jotta henkilön olisi helpompi käsitellä esim. menneisyyden tai pelottavalta tuntuvan tulevaisuuden asioita.

 

Tein omalle äidilleni esimerkiksi tämän aikajana-harjoituksen ja hänen janansa meni hänestä läpi niin, että selän takana oli menneisyys ja nenän edessä tulevaisuus ja hän itse keskellä nykyhetkessä. Itselläni tällainen mielikuva ei olisi käynyt pienessä miellessäkään.

 

Äiti avasi tätä ajatusta myös tarkemmin niin, että menneisyys on selän takana ja tämä tarkoittaa hänelle myös sitä, että hän ei palaa menneisiin tapahtumiin vaan keskittyy tulevaisuuteen ja hyvään mitä tässä hetkessä ja tulevaisuudessa on hänelle tarjottavana. Menneet on menneitä ja niitä on turha hänen mielestään jäädä vellomaan enää sen pidempään. Pidin tätä ajatusta itsekin niin inspiroivana ja pohdin jopa, että josko sitä hyödyntäisi myös oman aikajanan lisä-editoimiseen.

 

MILTÄ MINUN AIKAJANANI SITTEN NÄYTTI HARJOITUKSESSA  ?

 

Itselläni aikajana muodostui valkoiseksi langanpätkäksi, jossa roikkuu polaroid kameralla napattuja kuvia elämäni tapahtumista. Menneet tapahtumat oikealla ja tulevat tapahtumat vasemmalla. Nämä tapahtumat olivat kiinni tässä monia satoja metrejä pitkässä langanpätkässä pyykkipoika-klipseillä. Oli jotenkin todella merkillistä, että tämä aikajana oli muodostunut päässäni tällaiseksi, vaikka en ollut sitä aikaisemmin mitenkään pohtinut.

Huomattavaa oli se, että en ollut itse täysin kiinni tässä langanpätkässä. Katsoin aikajanaani pikemminkin dissosiaatiosta -etäältä, joka kävisi hyvin myös yhteen suorittaja luonteeni kanssa. Minun on täytynyt nimittäin harjoittaa paljon läsnäolo-harjoituksia, että pysyn mukana tässä hetkessä. Että elämä ei ole vaan kasa polaroid-lapuista muodostuneita suorituksia vaan, että elän ja hengitän onnellisena tässä hetkessä läsnä elämän keskeneräisyyden keskellä. Harjoituksen aikana asetinkin itseni visummin aikajanaan kiinni, assosioituneempaan tilaan -läsnäolon arvostamiseen tässä hetkessä.

 

Loppuun vielä muutamia ajatuksia mitä päivän aikana minulle heräsi muuten elämästä…

 

 • Tämä hetki on arvokas.
 • Vasta kun pystyt kokemaan yltäkylläisyyttä ja kiitollisuutta tästä hetkestä, saat sitä myös lisää. Kuvittele hetken aikaa, että kaikki se mitä nyt pidät itsestäänselvyytenä on tuhottuna seuraavana aamuna. Kohtelisitko eri tavalla kehoasi, kotiasi, ympäristöäsi, ystäviäsi, vanhempiasi ja puolisoasi?
 • Annamme usein aivan liian suuren painoarvon muistoille kokemuksien sijaan. Jos suhteessa on ollut ihania hetkiä ja kokemuksia mutta se päättyy ikävään eroon , saatamme muistaa vain tuon ikävän eron suhteesta, vaikka suhteellisesti hyviä kokemuksia olisi ollut paljon enemmän. Teemme vastaavasti samaa myös työn ja koulun suhteen.Hyviä muistoja meillä on usein rutkasti enemmän mutta takerrumme epäonnistumisiin ja virheisiin , kaiken hyvän näkemisen sijaan.
 • Huomista ei ole, se täytyy keksiä.

 

Millaiselta teidän aikajana näyttää, jos kysytte itseltänne nätä ylläolevia kysymyksiä ?

 

Käykää ihmeessä tutustumassa True Heartsin -sivuihin. Siellä tarjolla ihania hyvinvointimatkoja, uusia alkavia koulutuksia ja ilmaisia introja, joihin kannattaa ehdottomasti osallistua, niin pääsette paikanpäälle maistamaan ja näkemään millaista NLP oikeasti on!

 

Rakkaudella,

Laurasi.

xxx

 

*Blogipostaus tehty yhteistyössä True Hearts Finland Oy:n kanssa

 

 

 

 

 

 

 

 

 Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *