YOU CAME HERE FOR A REASON

UNOHDA NE HELV*TIN ”KESÄKSI KUNTOON” PIKADIETIT!

Netti on ollut koko kevään tulvillaan mitä upeimpia bikini challengeja ja pikadiettejä kesäkuntoa ja bikinikuntoa varten. Äkkiä kuntoon ja näytät vähintäänkin Michelle Lewiniltä. Hyvällä tuurilla olet maksanut itsesi kipeäksi ohjelmasta joka a) on “oksennettu massatuloste” , jossa ei ole mietitty lainkaan sinun lähtökohtaasi elämäntapamuutokseen. b) laihduttaa sinut tavalla joka on kaikkea muuta kuin “ healthy” tai todellisen kestävän elämätapamuutoksen alku c) sekoittaa aineenvaihduntasi ja hormoonitoimintasi.

Miulla herää tasan yks kysymys ja se on Sannin sanoin, että mitähän vattua?

On hienoa, että ihmiset alkaa siirtyä terveellisiin elämäntapoihin mutta hmm miksiköhän suurin osa lihoaa takaisin, kun kesän ensimmäiset viikot ovat ohi? Miten järkevää on olla tasan kaksi viikkoa hyvässä kunnossa rannalla? Onko sellaisessa diettiohjelmassa järkeä, jossa 50% tuotteista on sellaisia, joista henkilö ei edes pidä tai vastaavasti syödään hyvin yksitoikkoista ruokaa tai pahimmassa tapauksessa jotakin saakelin pussikeittoja… Mitäs sitten tapahtuu, kun diettiohjelma päättyy?

Noh, silloin vasta koko homma oikeasti alkaa ja tässä kohtaa mitä useampi ihminen palaa vanhaan tuttuun elämään. Miksi? Koska valitettavan usein kontrasti diettiruokavalion ja aikaisemman ruokavalion välillä on ollut aivan liian suuri , koko hommasta on puuttuneet järjen lisäksi kenties välitavoitteet tai ylipäätään henkisten asioiden läpikäynti. Motivaatio loppuu sen siliän tien kun käteen lyödään ohjelma, joka tuntuu vähintään Mount Everestille kiipeämiseltä. Suorastaan ketuttaa miten tv- ohjelmat antavat ymmärtää, että terveellinen elämä vaatii ydinfysiikan alkeiskurssin, 12 reenit viikossa ja ruokavaa’an patteriston viikottaisen uusimisen. On sama asia kuin minä yrittäisin yhdeltä istumalta nostaa penkistä 100kg ilman välitavoitteita. Totta kai turhaudun, kun levytankoa liikuttaa ainoastaan painovoima ja suunta siinäkin on valitettavasti alaspäin.

 

Ja kyllä, minulla on omakohtaista kokemusta tästä järjettömästä kesäkuntoon pääsemisestä moneltakin kesältä ja “Duracell-pupuilusta” ennen kesää, ja varsinkin, kun ekan kerran lähdin mukaan fat-go-fat diettiin vuonna 2013.

 

 

IMG_5898
Kesäkuu 2013 ja haudankaivaja lookki, joka oli kaikkea muuta kuin terve.

 

 

Kirjotuksiin lukiessa olin tuolloin syönyt pelkkää karkkia koko vuoden ja mietin, että okei nythän on päästävä kuntoon ja äkkiä. Tomerana tyttönä menin netin diettisivustoille ja löysin tämän maagisen fat-go fat kesädietin. Noh fat lähti mutta samalla myös aivosolut. Hävettää sanoa edes myöntää tätä nuoruuden tyhmyyttä ja kyseenalaistamattomuutta ääneen mutta siksi haluankin toimia varoittavana esimerkkinä muille, jotka ehkä haaveilevat jostakin äkillisestä kesäkunnosta. Omalla kohdallani myös menetetyt kilot kesäkuntoa varten tupsahtivat takaisin aika hyvinkin vikkelään.

 

Niinkuin yritykset, jotka tarjoavat äkkirikastumista niin yritykset , jotka tarjoavat äkki-kesäkuntoa haiskahtavat joissakin tapauksissa palaneelta rahanhimon käryltä. Jenkeissä jopa muutama isompi yritys on jäänyt kiinni muutoskuvien väärentämisestä.

rush

En henkilökohtaisesti usko, että tasapainoiseen ja pysyvästi terveelliseen elämäntapaan on olemassa mitään ”muutaman viikon hissiä ”, jonka jälkeen olet healthy as long as you live. Varsinkin, jos valmennus loppuu kuin seinään sen jälkeen, kun ohjelma on klaarattu finaaliin ja kontrasti aikaisempaan elämään on ollut iso.

elevator

Toivoisin, että nämä kaikki kesäkunto-dietit vaihtuisivat elämäntapamuutos-projekteihin, joissa henkinen hyvinvointi ja kokonaisvaltaisuus olisivat homman ydin. Jos itse joskus pistän jonkinlaisen hyvinvointi-yrityksen pystyyn, niin olen mieluummin kassani kanssa miinuksella muutaman elämäntaparemontti asiakkaan kanssa kuin tuhoamassa ihmisten terveyttä rahanhimoissani massatuloste-ohjelmilla. Ja haluaisin myös mieluusti nukkua yöuneni ilman omantunnontuskia.

 

Kuulostaa varmaan helvetin naiivilta, mutta toivon, että jokainen voisi mennä tänä kesänä rannalle juuri sellaisena kuin nyt Nauttimaan hyvästä sääästä,seurasta, eväistä ja FIILIKSESTÄ. Toivoisin, että rannalle mentäisiin relaamaan , itsensä näyttelyn sijaan. Samalla fiiliksellä kuin ala-asteella: pistettiin mahdollisimman värikkäät bikinit päälle ja hypittiin hyppytornista. Pelättiin ehkä maksimissaan sitä, että puraiseekohan hauki peffasta vai ei.

65f49cd486d6a9147b85a968ecb61dab
pinterest.com

Kesäkunto on minun mielestä = itsevarmuus omasta itsestä ja ylipäätään terve ja tasapainoinen keho, jossa sulla on itsellä hyvä olla.

FullSizeRender (17) copy 2
Toukokuu 2016. Tänä vuonna en ole yrittänyt edes lähteä aamulenkeille huhkimaan superkireän ”kesäkunto” vartalon toivossa vaan olen keskittynyt hyviin reeneihin 4-5 krt viikossa ja syönyt puhdasta ruokaa syöden erityisesti laadukkaita rasvoja ja proteiineja korostaen. Mehukkaita kasviksia ja marjoja tietenkään unohtamatta ;)! Olen siis korvannut laadulla määrän ja se onkin ollut varmaan ensimmäinen oikeasti järkevä ratkaisu näissä miun ruokavalio/treeni kokeiluissa.Plus menen joka paikkaan pyörällä tai kävellen, koska autoa en omista tai edes ajokorttia!

 

 

Ota siis projekti, jossa on järkeä ja etene mieluummin “ kesäkuntoon “ 2017, kuin kuuden viikon ihmediettiin. En sano, etteikö olisi olemassa oikeasti järkeviä ja jäätävän ammattitaitoisesti luotuja ohjelmia/personal trainereita mutta haluan avata niin omia kuin muidenkin silmiä kyseenalaistamaan asioita. Miten paljon sinuun esimerkiksi henkilökohtaisesti panostetaan valmennettavana ? Kuinka nopeasti saat apua, kun tulee henkisesti heikkoja hetkiä ja haluja palata taas mässäilemään ihan toden teolla ? Onko ruokavalio ja reeniohjelma oikeasti järkevä ja sellainen, että pystyt oikeasti elämään sen kanssa sen ”8 viikon dietin ” jälkeenkin ?

ps. Seuraavassa postauksessa kerron mitä puuhasin Jyväskylässä, mitkä hiustuotteet lähti testaukseeen ja, että mitä tapahtuu viikonloppuna Helsingissä!

Instagram/ Snapchat / Youtube : @laurrenna

Rakkaudella,

 

Laura.12 thoughts on “UNOHDA NE HELV*TIN ”KESÄKSI KUNTOON” PIKADIETIT!”

 • Vaikka haluat painottaa tekstien sanomaa ja voimakkuutta, kiroilu kuulostaa pahalta sekä tekee saarnaavan sävyn tekstiin. Asia, josta puhut on hyvä.

  • Kiitos viestistäsi ! Ymmärrän mielipiteesi. Kirjotan tunteiden vallassa, jotta saan aitoa tekstiä aikaiseksi. Joskus sinne tänne saattaa tulla rumia sanoja mutta ne ovat silti osa aitoa minua. Sopivat ne sitten hyväksyttävyyden rajojen sisälle tai ei 🙂

 • Iha mahtavaa tekstiä jos multa kysytään! Täytyy myöntää että bongasin sut tnä randomil ig:sta ja päädyin samalla tänne, mutta vaikutat kyllä semmoselt joka tietää mistä puhuu ja kaiken lisäks välittääki siitä! Oot varmasti huippuesimerkki monelle ja taisit saada tästäkin likasta uuden seuraajan!

  • Voi tsiisus miten hyvä mieli tuli siun kommentista!! Jäätävän nöyrä kiitos ja maailman parasta viikonloppua sinne <3 Blogikirjoitus-aiheista saa laittaa myös ehdotuksia tänne ;)!

 • Täällä toinen joka eksyi blogiisi instasta. Vitsi vaikutat ihan mahtavalta tyypiltä! Uusia postauksia odotellessa…:)

  • Aivan ihana sinä. Kiitos illan piristyksestä ja kaikkea ihanaa kesään sinne <3 🙂 Postausehdotuksia saa pistää toki myös tulemaan :)!

 • When I originally commented I clicked the Notify me when new comments are added checkbox and now every time a comment is added I get 4 emails using the same comment. Is there any way you may take away me from that service? Thanks! ckddecfegeaf

  • Hi! You can add me on Bloglovin :)! There’ s a button on my site to follow me on there!:) Of course I will always keep the link of my newest post on my instagram bio if that’s better way to you to follow me. I have also Facebook page Laurrenna where you can ”like” my page and then you will always get a note every time I post something there.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *