I-H-A-N-A RAW CAKE.
Tässä tuleepi ohje miun ja Heinin taiteilemaan ihanaan kookos-mansikka-maapähkinävoi-cookiebite-raakakakkuun. Niin hyvää on, ettei sanotuksi saa. Heinin blogissa myös muita aivan ihania reseptejä, joten käykäähän tsekkailemassa. :)!
Superfoodit, joita kakussa olen käyttänyt ovat täältä (Foodin:in).
POHJA
2dl raakasuklaacashewpähkinöitä
3dl superfoodmixiä (sis. taateli, viikuna, gojimarja, inkamarja, mulperimarja)
2dl tattarin jyviä idätettynä
3dl kookoshiutaleita
2tl kardemummaa
2tl kanelia
ripaus suolaa
1rkl kookosöljyä
Rouhi raakasuklaacashewpähkinöitä hieman monitoimikoneessa. Lisää sitten sekaan loput pohjan ainekset tattarin ituja lukuunottamatta ja aja tahmeaksi taikinaksi. Sekoita idut joukkoon vasta viimeisenä, jotta niistä jää pohjaan hieman purupintaa. Levitä taikina tasaisesti leivinpaperoidun irtopohjavuoan pohjalle ja siirrä pakastimeen odottamaan.
MANSIKKATÄYTE
2dl cashewpähkinöitä (liota vähintään 4h)
yhdestä kookosmaitopurkista (400ml) maidon kovettunut osa eli kookoskerma (Pidä purkkia jääkaapissa ylösalaisin yön yli, niin maidon rasvainen osa kovettuu pinnalle. Pohjalle jäävän nesteen voi käyttää esim. smoothiessa)
4dl mansikoita
2rkl sitruunamehua
0,25dl kookospalmusokeria
2rkl psylliumia
1,5dl sulaa kookosöljyä
Sekoita kaikki ainekset psylliumia ja kookosöljyä lukunottamatta tasaiseksi tahnaksi monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Lisää sitten psyllium ja sekoita. Sekoita lopuksi huolellisesti joukkoon sula kookosöljy. Kaada täyte vuokaan, tasoita ja siirrä pakastimeen odottamaan.
MAAPÄHKINÄVOI- COOKIEBITE-TÄYTE
yhden kookosmaitopurkin kova osa eli kookoskerma
4rkl suolatonta maapähkinävoita
0,75dl kookospalmusokeria
2dl sulaa kookosmannaa
1rkl soijalesitiiniä
1 avocado
reilu ripaus suolaa
2,5dl rouhittuja raakasuklaacashewpähkinöitä
Sekoita kaikki täytteen ainekset raakasuklaacashewpähkinöitä lukuunottamatta sileäksi tehosekoittimessa/monitoimikoneessa/sauvasekoittimella. Lisää lopuksi täytteen joukkoon cashewpähkinät lusikalla sekoittaen. Levitä tasaisesti vuokaan ja siirrä kakku pakastimeen jähmettymään.
KUORRUTE
Cashew 3dl
Kookospalmusokeria oman maun mukaan
Sitruuna mehu 5 rkl
Suola reilu ripaus
Sekoita ylläolevat ainekset monitoimikoneessa tai blenderissä tasaiseksi massaksi. Jaa sitten kuorrute kahtia niin, että saadaan kakun päälle kahta erilaista kuorrutetta eri väreillä.
1 OSA (VIOLETTI KUORRUTE)
mansikat 3 dl
mustikat 1dl
kookosmanna 0,5dl (mutta vesihauduta 1dl, jotta voit hyödyntää toisen puolen toisen värisessä kuorrutteessa)
Sulata marjat ja vesihauduta kookosmanna juoksevaksi. Lisää sitten toiseen puolikkaaseen
jaetusta kuorrutteesta marjat ja kookosmanna ja sekoitan ne sekaisin violetiksi mössöksi.
2 OSA ( VAALEANRUSKEA KUORRUTE)
kookosmanna 0,5dl
kookospalmusokeria oman maun mukaan
Nyt sekoita loput kookosmannat (0,5dl ) sekaisin kookospalmusokerin kanssa ja jäljelle jääneen kuorrutteen perusosan kanssa.
Pursotimme kakun päälle kuorrutteen pursottimella, jossa on kaksi taskua (esim tässä.). Tämän jälkeen koristelimme kakun orvokin kukilla, mustikoilla ja pekaanipähkinöillä. Kakun teossa on kuitenkin syytä muistaa, että luovuus on hyvästä ja kaikkia ohjeita ei kannata ottaa liian kirjaimellisesti vaan lisää aina jotain omaa maustetta mukaan niin tulee myös enemmän sinunnäköinen lopputulos <3
Pistäkää kysymyksiä, jos tulee mieleen jotakin erityistä :)!
Ihanaa viikkoa. <3
Rakkaudella,
Laura.