YOU CAME HERE FOR A REASON

I-H-A-N-A RAW CAKE.

Tässä tuleepi ohje miun ja Heinin taiteilemaan ihanaan kookos-mansikka-maapähkinävoi-cookiebite-raakakakkuun. Niin hyvää on, ettei sanotuksi saa. Heinin blogissa myös muita aivan ihania reseptejä, joten käykäähän tsekkailemassa. :)!

Superfoodit, joita kakussa olen käyttänyt ovat täältä (Foodin:in).

img_7681

 

 

POHJA
2dl raakasuklaacashewpähkinöitä
3dl superfoodmixiä (sis. taateli, viikuna, gojimarja, inkamarja, mulperimarja)
2dl tattarin jyviä idätettynä
3dl kookoshiutaleita
2tl kardemummaa
2tl kanelia
ripaus suolaa
1rkl kookosöljyä

Rouhi raakasuklaacashewpähkinöitä hieman monitoimikoneessa. Lisää sitten sekaan loput pohjan ainekset tattarin ituja lukuunottamatta ja aja tahmeaksi taikinaksi. Sekoita idut joukkoon vasta viimeisenä, jotta niistä jää pohjaan hieman purupintaa. Levitä taikina tasaisesti leivinpaperoidun irtopohjavuoan pohjalle ja siirrä pakastimeen odottamaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

MANSIKKATÄYTE
2dl cashewpähkinöitä (liota vähintään 4h)
yhdestä kookosmaitopurkista (400ml) maidon kovettunut osa eli kookoskerma (Pidä purkkia jääkaapissa ylösalaisin yön yli, niin maidon rasvainen osa kovettuu pinnalle. Pohjalle jäävän nesteen voi käyttää esim. smoothiessa)
4dl mansikoita
2rkl sitruunamehua
0,25dl kookospalmusokeria
2rkl psylliumia
1,5dl sulaa kookosöljyä

Sekoita kaikki ainekset psylliumia ja kookosöljyä lukunottamatta tasaiseksi tahnaksi monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Lisää sitten psyllium ja sekoita. Sekoita lopuksi huolellisesti joukkoon sula kookosöljy. Kaada täyte vuokaan, tasoita ja siirrä pakastimeen odottamaan.

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

MAAPÄHKINÄVOI- COOKIEBITE-TÄYTE
yhden kookosmaitopurkin kova osa eli kookoskerma
4rkl suolatonta maapähkinävoita
0,75dl kookospalmusokeria
2dl sulaa kookosmannaa
1rkl soijalesitiiniä
1 avocado
reilu ripaus suolaa
2,5dl rouhittuja raakasuklaacashewpähkinöitä

Sekoita kaikki täytteen ainekset raakasuklaacashewpähkinöitä lukuunottamatta sileäksi tehosekoittimessa/monitoimikoneessa/sauvasekoittimella. Lisää lopuksi täytteen joukkoon cashewpähkinät lusikalla sekoittaen. Levitä tasaisesti vuokaan ja siirrä kakku pakastimeen jähmettymään.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

KUORRUTE

Cashew 3dl
Kookospalmusokeria oman maun mukaan
Sitruuna mehu 5 rkl
Suola reilu ripaus

Sekoita ylläolevat ainekset monitoimikoneessa tai blenderissä tasaiseksi massaksi.  Jaa sitten kuorrute kahtia niin, että saadaan kakun päälle kahta erilaista kuorrutetta eri väreillä.

1 OSA (VIOLETTI KUORRUTE)

mansikat 3 dl

mustikat 1dl

kookosmanna 0,5dl (mutta vesihauduta 1dl, jotta voit hyödyntää toisen puolen toisen värisessä kuorrutteessa)

 

Sulata marjat ja vesihauduta kookosmanna juoksevaksi. Lisää sitten toiseen puolikkaaseen

jaetusta kuorrutteesta marjat ja kookosmanna ja sekoitan ne sekaisin violetiksi mössöksi.

 

2 OSA ( VAALEANRUSKEA KUORRUTE)

 

kookosmanna 0,5dl

kookospalmusokeria oman maun mukaan

 

Nyt sekoita loput kookosmannat (0,5dl ) sekaisin kookospalmusokerin kanssa ja  jäljelle jääneen kuorrutteen perusosan kanssa.

 

 

img_7669

 

Pursotimme kakun päälle kuorrutteen pursottimella, jossa on kaksi taskua (esim tässä.). Tämän jälkeen koristelimme kakun orvokin kukilla, mustikoilla ja pekaanipähkinöillä. Kakun teossa on kuitenkin syytä muistaa, että luovuus on hyvästä ja kaikkia ohjeita ei kannata ottaa liian kirjaimellisesti vaan lisää aina jotain omaa maustetta mukaan niin tulee myös enemmän sinunnäköinen lopputulos <3

Pistäkää kysymyksiä, jos tulee mieleen jotakin erityistä :)!

 

Ihanaa viikkoa. <3

Rakkaudella,

Laura.

 

 

 

 



Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *