YOU CAME HERE FOR A REASON

MAAILMAN MENESTYNEIMPIEN IHMISTEN TAVAT

MAAILMAN MENESTYNEIMPIEN IHMISTEN TAVAT

 

Viimeaikoina olen tutkinut erityisesti niitä tapoja, joita maailman menestyneimmät ihmiset tekevät samalla tavalla arjessaan. Jokaisella on tietyt osa alueet,  johon he erityisesti keskittyvät mutta tiettyjä samoja piirteitä on havaittavissa kaikilla. Ennen kaikkea menestyksen salaisuus on päivittäisissä tavoissa. Ei yhden illan panostuksessa tai löysäilyssä vaan kokonaiskuvassa.  Ei hetken itsekurissa vaan loppuelämän kestävissä tavoissa. Tämän postauksen tarkoitus ei siis ole kehottaa ottamaan kaikkia tapoja heti käyttöön vaan valitsemaan joukosta ne juuri sinulle hyödyllisimmät.

ARVOJEN JA AJANKÄYTÖN SYNERGIA

Ennen kuin menemme itse tapoihin pyydän sinua pysähtymään ja listaamaan 5 elämäsi tärkeintä arvoa alas. Tämän jälkeen listaa päivästäsi 5 asiaa, joihin kulutat eniten aikaa arjestasi tai ylipäätään yhden päivän aikana. Omalla kohdallani olen huomannut erittäin useasti, että minun pitäisi muistuttaa itseäni tästä taulukosta tasaisin väliajoin ja katsastaa sen hetkiset elämän prioriteettini ja arvoni, jotta en koe kärsimystä päivän päätteeksi siitä, että miksi en ehtinyt tehdä jotakin, mikä olikin minun arvohierarkiassani korkealla mutta johon en vain ” ehtinyt” käyttää aikaa. Jos tätä kärsimystä esiintyy usein, on syyttää muuttaa arjessa jotakin.

Esimerkki henkilö.

ARVOT

1. Perhe

2. Terveys

3. Ura

KÄYTÄN AIKANI

1.Työ

2.Liikunta

3.Perhe-elämä

Esim, jos tämän henkilön tärkeimpiin arvoihin kuuluisi perhe niin ei ole ihme, jos arki ahdistaa, koska hän käyttää siihen vähiten aikaa arjestaan.

AIKATAULUTA PÄIVÄSI SIIS ARVOJESI MUKAAN ja katso miten paljon mihinkin asiaan haluat käyttää aikaa ja katso kellosta miten paljon sinulta ylipäätään menee yleisesti aikaa tiettyihin toimenpiteisiin, niin osaat olla realistinen aikataulutuksen suhteen. Ymmärrä priorisoinnin merkitys ja tee ne asiat ensin, jotka ovat tärkeimpiä. KAIKKI EI OLE TÄRKEÄÄ.

On hyvä myös huomata aikavarkaat ja se, että jos tuijotat somea vähän väliä,  niin laittaa tällekkin sitten omat kellonajat millon voi täysin antautua tsekkaamaan meilejä tai vain pläräämään instagramia/facebookia. Ei tarvitse potea huonoa omaatuntoa, jos tämäkin aika on aikataulutettu kalenteriisi eikä vie fokustasi kokoajan muista tärkeistä tehtävistäsi.

Muista pistää aikaa kalenteriisi myös levolle ja muullekin kuin työnteolle, jotta aivosi pysyvät virkeinä. Tästä aiheesta lisää postauksen myöhemmässä vaiheessa.

 

1 FOKUS

Luin hetki sitten Bill Gates:in ja Warren Buffett:in haastattelua ja ensimmäinen sana, joka kumpusi molempien suusta arjen tapoja kyseltäessä ja, että mikä heidät on tuonut siihen pisteeseen, missä he ovat nyt, oli järkkymätön FOKUSOINTI siihen, mitä juuri sillä hetkellä on tekemässä (fokus verbinä )  ja fokus laajemman vision näkökulmasta  (fokus- sana sen substantiivi merkityksessä).

Suosittelen tarkkailemaan omaa fokustaan esim. yhden arkipäivän ajan ja saatat järkyttyä totaalisesti siitä, miten harvoin olet oikeasti läsnä tässä hetkessä tai kuinka paljon kulutat aikasi siihen,  mikä ei palvele arvomaailmaasi millään muotoa. Mielesi on joko menneisyydessä, tulevaisuudessa tai ystävän kanssa puhutussa keskustelussa /illan ruoka-annoksessa, mikä johtaa yleisesti siihen, että lopputulos myös monen asian suhteen on leijumista autopilottivaihteelle eteenpäin. Entäs suunnitelmat vuosien tasolla tai 5-10 vuoden tasolla. Palvelevatko päivittäiset fokusoinnit myös tätä suurempaa kuvaa ?

 

2 META-TAVAT

Mitä sitten tarvitaan siihen, että pystymme ylipäätään fokusoitumaan siihen unelmaamme, jota kenties jahtaamme tai asiaan, jonka näemme merkityksellisenä ? METAPOJA. Eli tapoja, jotka valmistavat meitä ylipäätään jaksamaan työntekoa ( esim.ravinto / liikunta /lukeminen / meditaatio) . Se, että istuisit koneella nyt ma- pe, joka päivä 10 h rakentamassa unelmaasi, vetää sinut piippuun jo ensimmäisen viikon jälkeen ja yhtäkkiä huomaat, että ajatuksesi ei kulje enää sentiäkään eteenpäin ja haluat vain romahtaa sängylle.

2.1 RAVINTO

Ravinto tukee voimakkaasti, sitä miten esim. aamu lähtee käyntiin. Jos aamupala jää syömättä, on hyvin mahdollista, että mollivoittoinen tanssi loppupäivää kohden on jo taputeltu siinä vaiheessa valmiiksi. Energia tasot tippuvat, ajatus ei kulje ja loppupäivänä haluaakin vain ahmia kaiken jääkaapista ulos. En syvenny tässä sen enempää nyt siihen, että mikä ruokavalio kenellekkin on sopiva mutta esim. raikas vesi sitruunalla, kahvi, omeletti ja smoothie ovat usein parempia aamupala-valintoja aivoillesi ja energiatasoillesi kuin pullakahvit tai aamupalan totaalinen skippaaminen.

2.2 LIIKUNTA

Selvä yhteinen tekijä menestyksekkään uran taitajilla on se, että he käyttävät päivittäin ainakin n. 30min- 1h liikuntaan. Liikunta ei tarkoita nyt sitten mitään kehonrakentajan viikko -ohjelmaa salilla vaan yksinkertainen hölkkä /kävely raikkaassa luonnon helmassa on jo tekijä, joka antaa energiaa päivää aivan eri tasolla, kun totaalinen liikkumattomuus. Liikunta on myös avain siihen, että aivot toimii ja saat usein myös parhaimmat ideat unelmasikin suhteen jossain muualla kuin juuri siinä työpöydän ääressä.

 

2.3 MEDITAATIO / KIITOLLISUUS KIRJOITTAMINEN

Useimpien menestyksekkäiden ihmisten tapoihin kuuluu myös meditointi ja ennen kaikkea läsnäolo-harjoitukset. Meditaatio-hetki tässä yhteydessä ei tarkoita nyt mitään ääriesimerkkiä tunnin meditaatio-hetkeä lumpeen lehdellä Intiassa vaan yksinkertaista 5 minuutin pysähtymistä kiireen keskeltä, että keskityt hengitykseesi ja siihen mitä tunnet kehossasi.

Kiitollisuus kirjoittamisesta on tullut itselleni myös uusi tapa, jota en ole harjoittanut aikaisempina vuosina juuri nimeksikään mutta nyt ystäväni johdosta löysin tämän tavan uudestaan arkeeni. Kirjoita, joka aamu tai ilta 5 asiaa, joista kiitollinen tänään ja tässä hetkessä.

Tämä auttaa sinua ymmärtämään miten onnekas oletkaan jo siitä, että sinulla on näkökyky lukea tätä postausta, olet tervet, pystyt hengittämään, sinulla on joku läheinen ihminen elämässä, sinulla on työ, jotta saat ostettua ruokaa yms. Hyvin yksinkertaisia asioita mutta joita ei osaa arvostaa kiireen keskellä. Nämä asiat saavat sinut muistamaan aina sen mitä sinulla jo on, samalla, kun laukkaat eteenpäin unelmiasi kohti.

Jos kiitollisuus on täysin hukassa käytän itse hautausmaa -tekniikkaa aivoilleni. Menen konkreettisesti mielessäni hautausmaalle ja mietin, että tuo lapsi, joka kuoli aivan liian aikaisin tekisi mitä vain, että saisi vielä elää ja ottaisi ilolla vastaan kaikki turhamaiset ongelmani, jotta voisi edes hengittää. Harjoitus vetää hyvin nöyräksi ja lopettaa ainakin omalla kohdallani turhamaisuuksista itkemisen.

Kiitollisuus kirjoittamisesta voi jatkaa myös kirjoittamista viikon/ kuukauden tavoitteisiin, viikon/ kuukauden ylpeyden aiheisiin, päivittäiseen päiväkirjan kirjoittamiseen yms. Rakastan ainakin itse ostaa ihania vihkoja ja sulkakyniä ja pistää tuulemaan kaikkea paperille, mitä vain päässäni liikkuu.

2.4 UNI

Niinkuin olen aikaisemmassa postauksessani kirjoittanut ” Uni on elämän parasta dopingia”, se pitää paikkansa myös monen menestyjän mielestä. Keskimäärin 7-8 tuntia yöunta takaa riittävät energiat päivälle mutta tässäkin on vaihteluita. Osa tarvitsee 9 tuntia ja osalle riittää 6 tuntia. Löydä oma uni aikasi ja tsekkaa uni-postaukseni, jos tarvitset vinkkejä parempaan uneen tai nukahtamisen helpottamiseen.

VINKKI ! Yksi hyvä idea on laittaa ”herätyskello” soimaan myös iltaisin, jotta nukkumaanmeno ei veny ja  tämän myötä koko seuraava päivä mene päin honkia jo edellisen illan valvomisen johdosta. Aikaisin herääminen on myös yksi tekijä, joka yhdistää maailman menestyneimpiä ihmisiä ja ei ihme, sillä ehdit tehdä hurjasti paljon enemmän asioita,joita rakastat, kun nouset aikaisemmin sängystä tekemään niitä.

3 LUKEMINEN / ITSENSÄ KEHITTÄMINEN

Tästä puhuinkin snäpchat-sessioissa viimeksi yllin kyllin, eli lukeminen on myös yksi tekijä mikä on lähestulkoon kaikkien menestyjien tavoissa mukana. Bill Gates lukee 50 kirjaa vuodessa, Warren Buffet 500-1000 sivua päivässä (eli käyttää 80% lukemiseen päivästään ), Oprah Winfrey 1 kirjan kuussa, Mark Zuckerberg 1 kirja kahdessa viikossa jne.

Kirjat antavat hurjasti meditatiivista vaikutusta, inspiraatiota omaan elämään ja ylipäätään itsensä kehittämisen mahdollisuutta ja myös uudenlaista ymmärrystä oman elämän käsittämiseen. Teen tästä myös oman postauksen, jossa kerron, mistä kirjoista olen erityisesti viime aikoina innostunut mutta mainittakoon muutama jo tässä alapuolella.

Ekchart Tolle- Läsnäolon voima

Rhonda Byrnes- The Secret

Usko mahdollisuuksiisi- Wayne W Dyer

Awaken the Giant Within- Tony Robbins

The Habits of Highly Effective People- Stephen R. Covey

Myötätunnon tie – vapaaksi itsetuhoisista ajatuksista ja tunteista – Christopher K. Germer

Jotta saatte täyden vastineen kirjojen hinnasta  (tai jos käytätte maailman parasta Storytel- sovellusta, jossa on todella monet mahtavat kirjat äänikirjoina saatavana puhelimeen) , NIIN MUISTAKAA TEHDÄ MUISTIINPANOJA JA SOVELTAKAA KIRJOJEN ASIOITA OMAAN ELÄMÄÄN/KÄYTÄNTÖÖN NIIDEN ASIOIDEN OSALTA, JOTKA KOETTE INSPIROIVINA OMAAN ELÄMÄÄNNE.

 

4 OTA VASTUU +  JOHTO OMASTA ELÄMÄSTÄSI JA YMPÄRÖI ITSESI OIKEILLA IHMISILLÄ

Muista, että sinulla on JÄRKYTTÄVÄN monia asioita joihin pystyt oikeast ITSE vaikuttamaan. Keskity niihin äläkä mihinkään muuhun. Jos keskittymisesi on aina muiden mielipiteissä, käytöksessä, säässä tai muissa tapahtumissa, huomaat, että lopulta sinä et enää itse ohjaa elämääsi. Onnellisuutesi on tällöin aina jonkun ulkoisen varassa, joten päätä, että sinä ohjaat elämääsi eikä elämä sinua.               ” Vastuun omasta elämästä ” -käsitteen on tarkoitus vahvistaa sinun omaa valtaasi muuttaa elämääsi parempaan suuntaan silloin, kun asiat menevät huonosti,  eikä sinun tällöin tarvitse odottaa ulkoisten asioiden ja ihmisten vievän sinun elämääsi parempaan suuntaan.

Älä syytä ketään tai mitään ulkoista siitä, mitä sinulle on tapahtunut tai miksi jokin asia ei ole onnistunut. Sillä ei ole mitään merkitystä, niin suoralta ja ” raadollisen inhottavalta ” kuin se joskus kuulostaakin. Kyse ei ole olosuhteista vaan päätöksistä, joita teet niiden perusteella. Jos otat tämänhetkiset olosuhteesi loppuelämääsi määrittävänä totuutena ja alat keksimään selityksiä itsellesi, niin mikään ei tule muuttumaan. Jos taas visioit jotakin, mikä saa sinut sekoamaan riemusta, voit todellakin pystyä nostamaan tasoasi. Jos Liz Murray nousi katulapsesta Harvardiin, niin sinäkin pystyt ihan mihin vain päätät pystyä.

ESIMERKKI. Jos joudut vajoavan mutakasan omaksi, voit olla läsnä ja keskittyä RATKAISUKESKEISESTI siihen, että miten nousen tästä tai voit olla mielessäsi kaikkialla muualla kuin läsnä ja pohtia, että en varmana pääse tästä ylös, miksi jouduin tähän, miksi minulla on näin huono tuuri, mitä, jos kuolen tähän yms. Olet keskittynyt tulevaisuuden asioihin ja ulkoisiin elementteihin, jotka eivät ole vielä edes todellisia TÄSSÄ hetkessä ja JOTKA EIVÄT ENNEN KAIKKEA NOSTA SINUA YLÖS MUDASTA VAAN UPPOAT ENTISTÄ SYVEMMÄLLE. Ole läsnä ja keskity hyvään, niin osaat toimia tarkoituksenmukaisesti.

Kiinnitä huomiota myös ystäväpiiriisi ja siihen, että ympärilläsi on ihmisiä, jotka jakavat intohimoa elämää kohtaa, hyvää fiilistä ja samanlaista asennetta elämään. Karsi kaikki negatiivinen turhuus ympäriltäsi. Anna ihmisille anteeksi heidän ikävä käytöksensä ja se, että kaikki eivät tiedä mitä tekevät ja ovat omassa elämässään vielä niin hukassa ja omassa kohtaan elämänsä polulla, että työntävät ulos vain negatiivisuutta. Sillä kukaan , joka rakastaa omaa elämäänsä, ei voi päästää itsestään ulos mitään negatiivista. Sillä, kun mietit niin, jos otat itseesi jonkun toisen sanomisesta, kyse on lopulta enää vain omasta vihasta itseäsi kohtaa, jonka olet ottanut kannettavaksi, vaikka itse ihminen on jo poistunut aika kausia sitten tilanteesta.

Käytä apunasi ihmisiä, jotka ovat menestyneet paremmin kuin sinä äläkä ole heille kateellinen. Kysy heiltä neuvoa, miten voisin saavuttaa saman tai jaa heidän sinulle antamaa inspiraatiota. Jokin päivä he haluavat jakaa myös sinun juttujasi eteenpäin ja tilanne päättyy win-win lopputulokseen sen sijaan, että itkisit kateuttasi yksin kotona.

LOPUKSI

Muista suurten päätösten ja arjenkin äärellä kysyä itseltäsi, että jos tänään olisi elämäsi viimeinen päivä,  tekisitkö todella sitä mitä olet tänään tekemässä ?  Jos vastaus on ei, tiedät , että sinun täytyy muuttaa jotakin. Jotakin,  mitä teet päivittäin. Sillä niissä päivittäisissä tavoissa lepää myös sinun oman menestyksesi salaisuus.

Epäonnistumista sinun on turha pelätä, koska sitä ei ole olemassa. On vain olemassa erilaisia tuloksia mihin eri toimintatavat johtavat. Muuta toimintatapaa ja lähestymistapaa niin saat taas uuden mahdollisuuden ja uuden tuloksen, jossa onnistuminen voikin sinua jo odottaa. Kyse on lopulta vain omasta kärsivällisyydestäsi ja siitä kuinka paljon opit edellisestä kokeilustasi ja sen myötä tulleesta tuloksesta. Et sano kävelemään opettelevalle lapsellesikaan, että turha enää yrittää kävelemistä, luovuta jo. Vaan annat hänen yrittää niin kauan kunnes joku kaunis päivä hän taitaa kävelemisen taidon.

 

Muista tämä myös omalla kohdallasi.

 

Rakkaudella,

Laura.

 4 thoughts on “MAAILMAN MENESTYNEIMPIEN IHMISTEN TAVAT”

  • Jos sun pitäis ehdottaa yhtä kirjaa liittyen elämään, stressin hallintaan, mielen hallintaan, inspiraatioon, työ-elämään ja ajattelutapaan, henkilölle joka ei ole tämän tyyppisiä kirjoja ennen lukenut niin mikä kirja se olisi? Voit sanoa myös vaikka top3 jos 1 on liian hankala 😀

    • Hei ihanuus !
      Ehdottomasti laitan nyt useampia : 1.Rhonda byrnes- salaisuus 2. ekchart tolle-läsnäolon voima 3.myötätunnon tie – viisas elämä sarjan kirja kirjailija christopher k.germer. 4. th success principles -jack canfield. 5. Unelmakarttakirja – hidasta elämää sarja (sanna wikström ) 6. Tony Robbins- Unlimited power ( katso hänen videoita youtubesta kirjoittamalla sana tony robbins ja mikä tahansa ongelmasi perään englanniksi niin löytyy vastaus 😀 ) 7. Subtle art of not giving a fuck -mark manson (hänellä myös upeat nettisivut ). MINKÄ TAHANSA NÄISTÄ VALITSET NIIN PÄÄSET NOISSA ASIOISSASI MITÄ KIRJOITIT ETEENPÄIN:)! laitoin nyt monta koska jos kirjastosta ei löydy tai kirjakaupasta ni on varaa valita :)! rakkautta ja halauksia sinne <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *