YOU CAME HERE FOR A REASON

KIRJAT, JOTKA MUUTTIVAT ELÄMÄNI

KIRJAT, JOTKA MUUTTIVAT ELÄMÄNI

Heippa rakkaat,

Nyt on  Laurrenna’s Book Clubin (osa 2)  aika!

Tätä postausta on nimittäin kyselty erittäin paljon. Mitkä ovat lempikirjani viime ajoilta, jotka ovat vaikuttaneet elämääni syvästi ?Käytän Storytel- puhelin aplikaatiota näiden kirjojen kuunteluun pääsääntöisesti. Jos taas ostan kirjan, niin suttaan sen täyteen muistiinpanoja tai vähintään kirjaan muistiinpanot vihkoon, että saan varmasti kirjasta koko rahan arvoisen hyödyn irti. Storytel kirjapalvelusta maksan n. 16 e /kk mutta, koska luen niin  paljon , niin minulle se tuntuu lähinnä ilmaiselta, koska muuten joutuisin ostamaan aina kirjan ja maksamaan siitä sen 20-40e /kpl. Kaiken hyvän päälle siellä on aina äänikirjat lähestulkoon joka kirjasta, eli ei tarvitse itse edes lukea kirjaa näytöltä vaan kertoja lukee sen sinulle.

Rakkautta minussa herättäneet viimeisen 6 kk. aikana esimerkiksi seuraavat teokset:

1 Läsnäolon voima – Ekchart Tolle

basambooks.fi

 

 

 

 

 

 

 

 

Kenelle:

Henkilölle, joka kaipaa vapautusta stressistä,ahdistuksesta, paineista. Henkilölle, joka haluaa oikeasti tajuta, missä tässä maailmankaikkeudessa on pohjimmiltaan kyse. Yksi maailman suosituimpia teoksia ja voi mullistaa elämäsi.

 

 

2 The Subtle Art Not Giving a F#ck – Mark Manson

Amazon.com

Kenelle:

Henkilölle, joka välittää liioin muiden mielipiteistä , stressaa huomisesta ja kaipaa päivittäisiin ongelmiinsa rehellistä mielipidettä. Jos uskaltaa kuulla epämiellyttävän totuuden monestakin asiasta, niin tämä kirja on sinulle. Näin suhteellisen mustavalkoisena- ajattelijana, tämä kirja sopi ainakin minulle erittäin hyvin ja opetti todella paljon niin elämästä kuin parisuhteistakin.

 

3 The Success Principles – Jack Canfield

Amazon.com

 

Kenelle:

Tähän opukseen on koottu hyvin selkeästi menestyneiden henkilöiden yleiset periaatteet heidän toimintatavoistaan. Antaa paljon ja inspiroi kehittämään omaa toimintaansa hyvin konkreettisin esimerkein. Suosittelen pistämään pienin askelin kirjan opit käytäntöön, niin saatat huomata vuodessa suurempaakin kehitystä itsessäsi.

 

4 Usko Mahdollisuuksiisi – Wayne W. Dyer

Antikvariaatti.fi

Kenelle:

Tämä kirja taisi olla ensimmäinen kirja,  joka totaalisesti muutti ajatusmaailmani.  Kirja on vuodelta 1995 mutta ehdottomasti parhain ja rakkain, mikä lienee johtuu siitä, että se avasi ensimmäisenä minun silmäni maailmalle. Tässä kirjassa opetellaan antamaan anteeksi, päästämään irti kostosta, katkeruudesta, vihasta ja kateudesta.  Opetellaan ymmärtämään ajatuksia ja sitä miten oikein päästä ulos siitä ahdistuksen ja negatiivisuuden häkistä. Tämän kirja opettaa myös ymmärtämään vetovoiman lakeja ja sitä miten saa elämästään juuri sellaista, kun sen haluaisi olevan.

 

5 Hero (Sankari) -Rhonda Byrnes

Amazon.com

Kenelle:

Tämä kirja on henkilölle, joka kaipaa uskoa omiin unelmiinsa muiden esimerkeistä. Kertoo lyhyesti ja ytimekkäästi eri henkiöiden tarinoita siitä, miten kamalistakin olosuhteista päästään ylös asenteen ja oikeanlaisen mindsetin avulla. Tämä kirja opettaa sen, että olosuhteesi eivät ikinä määritä sinua vaan ne päätökset, jotka teet olosuhteistasi huolimatta.

6 Secret (Salaisuus) – Rhonda Byrnes

Amazon.com

Kenelle:

Perustuu pitkälti Law Of Attractioniin ja siihen, että mitä kylvät pääsi sisällä ja minkälaista mantraa jauhat itsellesi päivästä toiseen , tulee näkymään myös todellisessa aineellisessa elämässäsi. Erittäin hyvä kirja positiivisen ajattelun voimaan , uskon saamiseen itseensä ja unelma elämän ymmärtämiseen tässä hetkessä.

7 Get the guy- Matthew Hussey

 

Amazon.com

Kenelle:

Tämä on erittäin hyvä kirja kaikille sinkuille, jotka haluavat ymmärtää vetovoiman salaisuudet. Tämä kirja paljastaa myös omat kuoppasi deittailu-elämässäsi ja tämä kirja antaa hyvin konkreettisia neuvoja siihen, miten saada aikaan muutosta rakkauselämässäsi, itsevarmuudessasi ja deittailu-tavoissasi.

 

8 The 7 habits of highly Effective people

Amazon.com

Kenelle:

Jos kaipaat päiviisi tehokkuutta, enemmän hyviä tapoja ja asioiden aikaansaamista,  niin tämä kirja on ehdottomasti sinulle. Kirja antaa seitsemän erittäin tehokasta tapaa parantaa päivittäistä elämänrytmiäsi.

9 Unelmakarttakirja – Sanna Wikström

 

suomalainenkirjakauppa.fi

Kenelle:

Tämä kirja on suomeksi ja sopii loistavasti aloittelevalle unelmien rakentajalle, jolla on vielä monia uskomuksia unelmiensa tiellä. Pääset konkreettisesti tehtävien ja piirtämisen kautta käsiksi ongelmiisi ja ratkaisuihin. Upea kirja Sanna Wikströmiltä ja tämä pitäisi ehdottomasti saada moniin kouluihinkin oppikirjaksi elämäntaitoihin ja uskomuksien purkamiseen.

10 Unlimited Power – Tony Robbins

Amazon.com

Kenelle:

Joka tarvitsee uskoa mielen lukoista vapautumiseen, elämään juuri sitä elämää mitä itse haluaa, löytämään oman sisäisen voimavaran, lopettamaan valittamisen ja tekemään elämällään huikeita asioita. Tony Robbins on yksi ensimmäisistä henkilöistä, jotka muuttivat elämäni asenteen. Häneltä löytyy myös loistava dokumentti ” I’m not your guru”- Netflixistä.

11 Ajattele oikein- Menesty –  Napoleon Hill

varapuu.fi

Kenelle:

Joka tarvii vahvistusta itsetunnolleen ja uskoa omaan tekemiseensä. Kerätty kaikki ne tavat, mitä maailman menestyneimmät ihmiset on käyttäneet omassa ajattelussaan. Paljon esimerkkejä menestystarinoista ja miten epäonnistumisista onkin usein löytynyt piilotettu avain menestymiseen.

12 Myötätunnon tie / Viisas elämä sarjan kirjat

basambooks.fi

Kenelle:

Henkilölle, joka haluaa ymmärtää itsetuhoisia ajatuksiaan ja omaa negatiivisuuttaa. Vapauttaa  itsensä itsensä haukkumisesta, syyllistämisestä ja tuhoisasta ajattelustaan. Oppia nimeämään tunteitaan paremmin ja ymmärtämään oman toimintansa vahingollisuuttaan paremmin.

13 Alkemisti

finlandiakirja.fi

 

Kenelle :

Sille, joka haluaa ymmärtää oman unelmansa toteuttamistaan paremmin. Ymmärtämään sen, että unelman toteuttaminen ei ole aina mukavaa, rakkaus ei ole aina helppoa, mutta silti uskoaan itseensä ja unelmaansa ei kannata ikinä menettää.Välillä sen toteuttaminen tuntuu vaivalloiselta ja kaukaiselta mutta lopulta kärsivällinen työ saa aina palkkansa.

Onko teillä kirjoja, jotka ovat vaikuttaneet teihin syvästi ? Oletteko kenties lukeneet joitakin samoja kirjoja, mitä mainitsin? Jos olette, heräsikö millaisia tuntemuksia ?

foreveryoungadult.com

Pohdin tuossa snäppiseuraajieni kanssa, että pistäisin oman kirjakerhon pystyyn: Laurrenna’s Book Club. Fb- ryhmä ainakin keskustelulle ja sitten helsinkiläisten kanssa voitaisiin treffatakkin vuoden mittaan ja jutskata kirjoista, juoda vähän viiniä ja syödä raakakakkua. Jos tää herättäs sussa kiinnostusta ja oot kiinnostunut elämäntaito-kirjoista niin pistä ihmeessä koodia mulle jotakin kautta tai vaikka tähän alas. ;)!

Ihanaa viikkoa!<3

Rakkaudella,

Laurasi.

 2 thoughts on “KIRJAT, JOTKA MUUTTIVAT ELÄMÄNI”

 • Moikka,

  Ajauduin jotenkin instagramista tänne katselemaan tätä sinun kirjalistaa ja kun etsin usein uusia mielenkiintoisia kirjoja, niin tämä lista herätti mielenkiintoni. Eckhart Tollen Läsnäolon Voima oli minulle elämän mullistava kirja. Löysin sen sattumalta tai ehkä ei kuitenkaan niin sattumalta, juuri oikeaan aikaan omassa elämässäni. Tuolta listalta olen lukenut myös Alkemistin, joka oli paljon ajatuksia herättävä kirja. Moni muu listan kirja on minulle myös tuttu, vaikka en ole niitä ainakaan vielään lukenut. Joskus törmäsin Rhonda Byrnesin kirjaan ja suhtauduin siihen aika skeptisesti, mutta ehkä nyt saisin siitä enemmän irti.

  Listaa katsellessani panin merkille, että kaikki kirjat painottuvat itsetutkiskeluun, oman elämän parantamiseen ja oman itsensä löytämiseen, joka on tietysti suositeltavaa, mutta yhdessäkään näistä kirjoista ei mielestäni paneuduta oman varjopuolen tutkimiseen ja pahuuden ymmärtämiseen ihmisessä ja omassa itsessään.

  Jos aihe yhtään kiinnostaa, voisin suositella tutustumista Carl Jungiin, Fedor Dostojevskiin ja esmierkiksi Christopher Brownin Ordinary Men kirjaan. Tällä hetkellä erittäin kuuluisa kandalainen psykologi Jordan Peterson avaa aihetta ja mm. edellä mainittujen miesten ajatuksia youtubessa ja omissa kirjoissaan Maps Of Meaning ja 12 Rules For Life, joista jälkimmäisen olen lukenut ja suosittelisin kaikille luettavaksi.

  Tälläisiä mietteitä minulle heräsi sinun kirjalistastasi ja voisinkin lopettaa tämän yhteen parhaista Carl Jungin quoteista: ”No tree, it is said, can grow to heaven unless its roots reach down to hell”.

  • Kiitos mielettömän inspiroivasta viestistä.Listaan nämä ehdotukset itselleni heti tai otan jopa kirjakerhooni käsittelyyn. Olen täysin samaa mieltä viimeisestä lausahduksestasi. Olen kirjoittanut tästä aiheesta muualla somessa ehkä enemmän, miten kaikista suurimmat opetukseni ovat lopulta kummunneet niistä kaikista kipeimmistä ajoista. Ihminen harvoin oppii onnenhekumassaa. Valo taittuu varjoista sanoi joku viisas. Kun hyväksyy itsessään ahdistuksen, pelon ja häpeän pystyy antamaan tilaa myös onnelle ja täyttymykselle. Mitä enemmän yritämme turruttaa ikäviä tunteitamme sitä enemmän tulemme turruttaneeksi myös hyvänolon ja täyttymyksen tunteita. Ihanaa kevättä ja kiitos vielä viestistäsi. Halauksin, Laura.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *